dobu.mndobu

ЗААВАР: Битүү шөл хэрхэн хийх вэ

ЗААВАР: Битүү шөл хэрхэн хийх вэ

Битүү шөл бол Монголын уламжлалт хоолны нэг төрөл бөгөөд амт, хоолны тэжээллэг чанараараа алдартай. Эл хоолыг хийхэд хялбар бөгөөд хурдан. Мөн цаг агаар хүйтэн үед ч идэхэд тохиромжтой, дархлаа дэмжих хоол юм.

Битүү шөлийг хэрхэн хийх вэ?

Хоолны орцонд: Мах, сонгино, гурил, давс зэрэг орно.

Хийхдээ: Махаа нимгэн хавтгай хярж, сонгиныг тал цагираг хэлбэртэй хэрчинэ. Гурилыг бүлээн усаар зуурч, нухаж амраагаад нимгэн дугуй элдэнэ. Үүний дараа мах, сонгино зэргийг аягандаа хийж, дээр нь тохиромжтой хэмжээгээр шөл хийсний дараа аягаа нимгэн элдсэн гурилаар битүүлнэ. Ингээд жигнүүрт 20 минут жигнэж, шөл бэлэн болно.

Хуваалцах:

|
Dobu хөтөч: УИХ дахь намуудын бүлэг хуралдана

Dobu хөтөч: УИХ дахь намуудын бүлэг хуралдана

7 цагийн дараа

Сэтгүүлч Н.Уянга

ЦАГ АГААР: Дорнодын тал нутгаар цасан шуурга шуурна

ЦАГ АГААР: Дорнодын тал нутгаар цасан шуурга шуурна

6 цагийн дараа

Сэтгүүлч Б.Хонгорзул

ЦАГ АГААР: Уланбаатарт өдөртөө 9-11 хэм хүйтэн байна

ЦАГ АГААР: Уланбаатарт өдөртөө 9-11 хэм хүйтэн байна

16 цагийн өмнө

Сэтгүүлч А.Сайханбаяр

Холбоотой мэдээ

Анхаар! Та сэтгэгдэл бичихдээ хууль зүйн болон ёс суртахууныг баримтална уу.

Сэтгэгдэл

500 тэмдэгт хүртэл хязгаартай.

Сэтгэгдэл

Одоогоор сэтгэгдэл бүртгэгдээгүй байна.